Wireless site survey

WIRELESS SITE SURVEY

Dé basis voor een betrouwbaar wifi-netwerk met optimaal bereik

Is het wireless netwerk traag, heb je vaak last van storingen of verhuist de organisatie naar een nieuwe omgeving? Dan is het tijd voor een Wireless Site Survey. Het opzetten en onderhouden van een betrouwbaar wifi-netwerk is namelijk een nauwkeurige taak. Daarom gaan wij eerst inventariseren en dán pas ontwerpen en bouwen. Zo ben je verzekerd van een betrouwbaar wifi-netwerk met een optimaal bereik.

 

Wat is een Wireless Site Survey?

Een stabiel, krachtig en veilig wireless netwerk is van groot belang voor jouw medewerkers en gasten. Er is dan ook niets zo frustrerend als wifi dat niet naar behoren werkt. Zomaar in een aantal hoeken van het pand access points plaatsen, is verleden tijd. Het wifi-signaal kan namelijk door meerdere factoren verstoord worden, zoals muren, plafonds en apparaten. Met een Wireless Site Survey van METRIC-IT worden deze storende factoren blootgelegd en leg jij de basis voor een goede wifi-omgeving.

Waar wordt naar gekeken tijdens een Wireless Site Survey
Een Wireless Site Survey geeft je inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen in en rondom jouw pand. Het is de eerste én belangrijkste stap voor het verder inrichten van je wifi-netwerk. Tijdens het traject kijken we naar de behoefte van gebruikers, de aanwezige infrastructuur, de specifieke situatie, het beschikbare budget maar ook naar de groeiverwachtingen. We voeren vervolgens een meting uit op locatie. Op basis van de resultaten uit de meting ontvang je een rapport met een analyse en een advies voor verbeteringen.

PS Wist je dat een Wireless Site Survey zowel geschikt is voor het ontwerpen van een nieuw draadloos netwerk, als voor het meten en optimaliseren van bestaande netwerken of troubleshooting?!

Dit levert een Wireless Site Survey je op

De Wireless Site Survey is minstens zo belangrijker dan de installatie zelf. Met een Wireless Site Survey, voorkom je vervelende verrassingen. Wat het jou oplevert?

 • Minder storingen
 • Minder uitval
 • Lagere kosten
 • Betere dekking
 • Betrouwbaar netwerk

QUOTE

Wireless internet is het hart van jouw bedrijf. Een goed, betrouwbaar én snel wifi-netwerk is daarom van onmisbare waarde. Met de Wireless Site Survey garanderen wij de beste dekking voor jouw organisatie!

Wanneer kies je voor een Wireless Site Survey?

Voor een optimaal functionerend wifi-netwerk is een grondige Wireless Site Survey van groot belang. Daarmee zorg je voor een optimale werking van draadloze verbindingen. Dus:

 • Overweeg je een wireless netwerk?
 • Is het wireless netwerk traag?
 • Heb je last van storingen?
 • Verhuist de organisatie naar een nieuwe omgeving?
 • Gaan jullie verbouwen of uitbreiden?
 • Veranderen de eisen aan het netwerk, omdat er bijvoorbeeld gebruikers bijkomen?

Denk dan eens aan een Wireless Site Survey. Wil je hier meer over weten? Onze toegewijde netwerkspecialisten vertellen je hier graag meer over.

Welke Wireless Site Survey past bij jouw situatie?

Geen omgeving -en geen netwerk- is hetzelfde. Dus om een optimale wifi-dekking te realiseren met het juiste aantal access points, zal je eerst een meting uit moeten voeren. Bij METRIC-IT bieden we drie soorten Wireless Site Surveys aan. Ontdek hieronder welke meting het beste bij jouw situatie past.

De Predictive Survey is een theoretische meting die met behulp van software wordt uitgevoerd op basis van bouwtekeningen. Met die bouwtekeningen creëren wij een virtueel model.

Op basis van dit virtuele model kunnen we met de software van Ekahau voorspellingen doen over de prestaties van het draadloze netwerk, zoals de signaalsterkte op verschillende locaties, dekkingsoverlapping, interferentie en doorvoercapaciteit. Zonder de locatie te betreden, krijg je zo al een indicatie waar welk access point moet komen. Deze site survey passen we daarom vaak toe bij nieuwbouw.

Ik wil vrijblijvend adviesgesprek

Bij een bestaand gebouw, waar je al een goed beeld hebt van de gewenste situatie, doen we vaak een meting op locatie. Hiervoor gebruiken we specialistische apparatuur en software van Ekahau, om zo het ideale wifi-netwerk in kaart te brengen. De AP on a Stick meting is een nauwkeurigere meting dan de predictive survey.

Met een access point met accu op een statief lopen we door het pand en doen we diverse metingen om de signaalsterkte, dekking en andere draadloze parameters te beoordelen. We kunnen metingen uitvoeren op verschillende frequentiebanden, waarbij er rekening wordt gehouden met omgevingsfactoren zoals obstakels, reflecties en interferentiebronnen.

Het doel van een AP on a Stick-meting is om de draadloze dekking en signaalsterkte te meten op verschillende locaties in een specifieke omgeving. Zo weten we precies hoeveel en op welke plekken er access points geplaatst moeten worden voor de optimale dekking, zonder dat de definitieve apparatuur aanwezig hoeft te zijn.

Ik wil meer informatie

Een Active Wireless Survey -ook wel nameting genoemd- is een proces waarbij we meerdere zaken meten in de werkelijke omgeving om de prestaties van een wireless netwerk te meten, beoordelen en te optimaliseren nádat de apparatuur is geïnstalleerd. Dit doen we met de kwalitatieve software van Ekahau.

Deze meting wordt in verschillende situaties gebruikt. Bijvoorbeeld na de implementatie, om te controleren of alles wat vooraf is bedacht ook daadwerkelijk klopt met de werkelijkheid. Maar we gebruiken een nameting ook bij problemen, zoals trage wifi, een verbinding die steeds wegvalt bij roaming en het niet kunnen verbinden. Of na het vervangen van hardware of bij een verbouwing.

Met een nameting zien we waar gaten in dekking zitten en waar ruis aanwezig is. Vervolgens kunnen we adviseren wat er moet gebeuren om een ideaal wifi-signaal te realiseren.

Ik ben benieuwd naar de kosten

Een zorgeloos en betrouwbaar wifi-netwerk met METRIC-IT

Wanneer we de Wireless Site Survey hebben uitgevoerd, kunnen onze specialisten je natuurlijk ook helpen met het implementeren en beheren van een optimaal functionerend, veilig wireless netwerk.

1.

Implementatie

Als we weten waar welk access point moet hangen, beginnen we met de implementatie. Hiervoor werken we samen met een eigen installateur die werkt volgens onze hoge kwaliteitseisen. Wij leveren uitsluitend oplossingen van topfabrikanten, zoals Cisco en HPE Aruba, die voldoen aan alle opgestelde eisen uit het ontwerp. Zo weten we zeker dat alles op de juiste plek hangt én de wifidekking optimaal is. Wij verzorgen de complete implementatie; van bekabeling tot configuratie.

2.

Controle

Zodra het wifi-netwerk operationeel is, voeren wij een nameting uit. Dat vinden wij niet meer dan logisch. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de laatste detailinstellingen doorvoeren en je adviseren over het beheer van het netwerk. Hiermee staan alle puntjes op de i.

3.

Beheer

Om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk ook na de implementatie stabiel, betrouwbaar en veilig blijft, is netwerkbeheer onmisbaar. Ook voor het beheer van het wifi-netwerk staan wij voor je klaar.

Dit betekent dat we de infrastructuur 24/7 monitoren en zoveel mogelijk preventief beheer uitvoeren. Zo proberen we calamiteiten te allen tijde te voorkomen. Is er onverhoopt toch een calamiteit, moet hardware vervangen worden of heb je gewoon een vraag? Dan staan onze gecertificeerde engineers voor je klaar om je te helpen. Remote of bij jou op locatie.

Wat kost een Wireless Site Survey

De kosten van een Wireless Site Survey zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal m2’s en het type locatie en -meting. Vul jouw gegevens in en je ziet direct welke kosten je kunt verwachten. Liever een offerte op maat óf direct een afspraak inplannen?

Kennismaking inplannen
Erik van de Bunt
Erik van de BuntOperations Manager

NIEUWE WIFI-OPLOSSING?

Heb je problemen in jouw draadloze netwerk of sta je op het punt om je wifi-netwerk te vernieuwen? Onze toegewijde netwerkspecialisten helpen je graag aan een (wifi-)netwerk op enterpriseniveau. Veilig, krachtig én schaalbaar. Meer weten? Neem contact met ons op.