In gesprek met Kenneth Chong, Technisch Consultant bij METRIC-IT
Deel dit bericht

Technisch Consultant Kenneth Chong zorgt dat networking projecten op rolletjes lopen

Van het behalen van diploma’s in Electrical Engineering en Computer Networking tot gedetacheerd worden als Network- en Security Engineer bij bedrijven als KPN, Defensie en Rabobank. Kenneth Chong ademt techniek. Waar hij de meeste energie van krijgt? “Projecten op het gebied van (cyber)security en networking”. Toch besloot hij in 2020 (toen hij bij METRIC-IT ging werken) de stap te zetten van Engineer naar Technisch Consultant.

Waarom deze (over)stap en hoe hij het werken bij METRIC-IT ervaart? Kenneth vertelt erover in dit interview.

Werken bij METRIC-IT; wat eraan voorafging…

Kenneth is geboren in Suriname en opgegroeid in Aruba. Maar voor zijn studie maakte hij aan het begin van de 00’s de oversteek naar Nederland. Kenneth: “Na een jaar aan de HALO gestudeerd te hebben, kwam ik erachter dat lesgeven aan kinderen niet helemaal mijn ding was. En dus ging ik op zoek naar een studie die beter aansloot bij mijn havo-profiel.”

Dat werden de bachelor Electrical Engineering aan de TH Rijswijk en de Master Computer Networking aan de Edinburgh Napier University in Schotland. Na het behalen van zijn master ging hij terug naar Nederland om te werken. “Als ICT Consultant en Engineer heb ik voor diverse organisaties mogen werken”, vertelt Kenneth. “Zo ook voor i-share. Waar ik bijna 5 jaar gewerkt heb, Erik van de Bunt leerde kennen, veel ervaring heb opgedaan als engineer én mijn broer Gideon Chong geïntroduceerd heb”, vervolgt hij.

Van Security Engineer naar Technisch Consultant

Waar het voor Kenneth in 2016 tijd was voor een nieuwe uitdaging als Security Engineer bij Pinewood, waren Erik, Gideon en Thijs van Drecht achter de schermen druk bezig met het opzetten van METRIC-IT. “Toen ik in 2017 door de mannen werd gevraagd om aan te haken bij METRIC-IT, kwam dat voor mij te vroeg. Maar drie jaar later stond ik wél open voor deze nieuwe stap. Vooral omdat ik mij dan meer kon focussen op het adviseren van organisaties op het gebied van networking en security. En het managen en aansturen van technische netwerkprojecten”, vertelt Kenneth. Dus maakte hij in oktober 2020 de stap naar METRIC-IT en ging aan de slag als Technisch Consultant.

“Goede communicatie is een heel belangrijk aspect van mijn functie. Ik moet er te allen tijde voor zorgen dat iedereen weet hoe het project ervoor staat.”

Technisch Consultant bij Conscia Nederland, gedetacheerd via METRIC-IT

Kenneth werd gedetacheerd bij Conscia Nederland en werkt daar nu nog steeds als Technisch Consultant, Coördinator en Project Manager voor Schiphol. Wat zijn rol precies inhoudt en wat hij het meest uitdagend vindt aan zijn werk?

De schakel tussen de techneut-techneut en de opdrachtgever

“Als Technisch Consultant ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het aannemen en uitvoeren van projecten van het gehele Schipholnetwerk. Zo beoordeel ik projectaanvragen van Schiphol op technisch vlak, stel ik calculaties en planningen op voor de uit te voeren werkzaamheden, bewaak ik SLA’s, bied ik -bij complexe trajecten- ondersteuning aan het consultancy team en heb ik veel overleg met alle betrokkenen. Dit alles met als doel om de efficiëntie te bevorderen en de processen te verbeteren binnen het team én de technische netwerkprojecten voor Schiphol tijdig en goed uit te voeren”, legt Kenneth uit.

Hij vervolgt: “Hierbij komt de technische ervaring die ik heb opgedaan bij mijn vorige werkgevers erg van pas. Ik ben namelijk dé schakel tussen de techneuten die het project gaan uitvoeren en de opdrachtgever die de offerte aanvraagt. Enerzijds voer ik technisch inhoudelijke overleggen met engineers. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van producten, het analyseren van problemen en het definiëren van een visie/strategie van het productportfolio in afstemming met de architectuur. En anderzijds is het belangrijk dat ik effectief en in begrijpelijke taal met onze opdrachtgevers communiceer, hen aanstuur en up-to-date houdt. Goede communicatie is hierin key, voor beide doelgroepen waarmee ik samenwerk.”

Samen bouwen

De keuze voor METRIC-IT was voor Kenneth in 2020 snel gemaakt. Waarom? “Mijn broer werkt er en Erik kende ik al vanuit een eerdere werkgever. Dat gaf een heel vertrouwd gevoel. Maar wat ik daarnaast heel positief vind, is dat je onderdeel wordt van een relatief kleine organisatie. Je bent geen nummer bij METRIC-IT en het voelt echt alsof je samen iets aan het bouwen bent. Tegelijkertijd krijg je wel de kans om te werken bij grote organisaties met complexe, uitdagende opdrachten. En wordt er voldoende tijd gestoken in je persoonlijke ontwikkeling. Zo wilde ik mijzelf graag ontwikkelen op het gebied van Cisco, een van onze partners. Daar krijg ik -via METRIC-IT- dan de juiste tijd en middelen voor”, vertelt Kenneth.

“Ook wordt er regelmatig iets georganiseerd voor het team. Van interne kennissessies, een potje golf en etentjes tot een tripje naar Bilbao afgelopen september. Dat bevordert het teamgevoel wel, aangezien we allemaal op verschillende locaties werken”, besluit hij ons gesprek.

Wil jij net als Kenneth ook in de keukens kijken van één of meerdere organisaties? Veel ervaring opdoen op het gebied van netwerkbeheer, security, IT-infrastructuren en/of project management? We zijn nog op zoek naar nieuwe collega’s die ons team komen versterken. Bekijk onze vacature en solliciteer, of plan geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met Operations Manager Erik van de Bunt: erik.vandebunt@metric-it.nl of op +31(0)6 15 25 23 52.

Download CTA

MEER WETEN
OVER NETWORKING
AS A SERVICE?

Download dan onze gratis infosheet.

Kenneth ChongNetwork Consultant

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Technisch Consultant zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op