Netwerk engineers Derek en Petros blikken samen terug op de eerste Nederlandse editie van Cisco Live EMEA
Deel dit bericht

Cisco Live EMEA: dé terugblik met onze engineers Petros & Derek

Vorige week, 6 tot en met 10 februari, was het zover: de eerste Nederlandse editie van Cisco Live EMEA in Amsterdam! Een week vol leerzame kennissessies en workshop, ICT-trends, netwerken met collega’s uit de branche en om de nieuwste Cisco-oplossingen te ontdekken.

Onze engineers Thijs van Drecht, Derek van den Berg, Petros Tasiopoulos, Ronnie Doornkamp en Sjoerd Koolhaas waren er dit jaar namens METRIC-IT bij. Hoe zij het event hebben ervaren en welke learnings ze meenemen bij het realiseren van veilige, krachtige en schaalbare netwerken op enterpriseniveau? Derek en Petros delen hun ervaringen.

Cisco Live 2023: wat is het precies?

Cisco Live is een jaarlijks terugkerend event op het gebied van netwerk- en communicatietechnologieën, georganiseerd door Cisco. Eén van de grootste spelers in de wereld van netwerk- en IT-technologie en een belangrijke partner voor ons. Dit jaar was het dus de eerste Nederlandse editie, die wereldwijd ook via een livestream te volgen was. De conferentie biedt IT-professionals de gelegenheid tot het delen van kennis, netwerken en ontdekken van de nieuwste technologieën en Cisco-producten.

Waarom Derek en Petros hier per se bij wilden zijn?
“Experts van Cisco en een aantal van hun grootste afnemers geven lezingen en workshops om hun kennis te delen op het gebied van network security, cloud computing, automatisering, troubleshooting en nog veel meer. We deden allemaal aan verschillende sessies mee, zodat we een zo breed mogelijk beeld kregen van wat er speelt op de markt. Van de laatste IT-trends tot de nieuwste producten van Cisco. Allemaal informatie die wij vervolgens ook weer kunnen delen met onze collega’s. En natuurlijk toepassen bij de klanten voor wie we werken”, vertelt Petros ons.

“Maar Cisco is niet alleen een conferentie waar je leert. Het is ook een mooie gelegenheid om te netwerken met collega’s uit de branche. Je komt veel klanten en oud-collega’s tegen”, vervolgt Derek. “Eigenlijk is het IT-wereldje maar heel klein, dus het netwerken was voor mij wel een heel belangrijk onderdeel van Cisco Live. Heel leuk én leerzaam om ook andere engineers te spreken.”

Dereks learnings: IPv6, Cisco Meraki en Cisco Catalyst 9000 troubleshooting

Dereks interesse en expertise liggen vooral op het gebied van wifi en het realiseren van een goed, betrouwbaar en snel wireless netwerk voor klanten. Hij volgde dan ook diverse workshops en lezingen over dit onderwerp. Wat hem het meest is bijgebleven en met welke learnings hij het liefst vandaag nog aan de slag gaat?

“Vooral de sessies over IPv6, Cisco Meraki en Cisco Catalyst 9000 troubleshooting zijn mij bijgebleven. Dit zijn namelijk allemaal onderwerpen die ik ook veel tegenkom op de werkvloer. Zo heeft Cisco een aantal specifieke commando’s gedeeld die eigenlijk alleen hun eigen engineers weten. Dankzij deze commando’s kan ik bepaalde netwerkproblemen nu sneller achterhalen en oplossen”, vertelt Derek.

“Een andere learning die mij is bijgebleven, is dat je de klant altijd centraal moet stellen in de netwerkoplossingen die je biedt en hoe je dat dan doet. Tijdens deze sessie kregen we handvatten en tips hoe je jezelf in de klant verplaatst. Wat zijn hun knelpunten? Om vervolgens vanuit daar verder te troubleshooten en te zorgen dat hun wifi-netwerk steeds beter wordt. Dit kan ik direct toepassen bij de klant waar ik nu gedetacheerd ben”, licht Derek toe.

Petros’ learnings: automation en het Cisco SD-WAN lab

Op dit moment is Petros gedetacheerd bij een klant die weinig met de oplossingen van Cisco werkt. Maar hij is wel veel bezig met automation. En gelukkig voor Petros waren hier ook genoeg kennissessies en workshops over in de RAI.

“Over het algemeen vond ik Cisco Live leerrijk en informatief. Vooral de sessies rondom automation. Ik wilde tijdens de conferentie helder krijgen hoe ik klanten kan helpen bij het opbouwen van een automationstraat. En hoe je dit dan het beste aanpakt. Dankzij de verschillende workshops heb ik nu een mooi framework voor hoe je een automationstraat opzet. Ook zijn er een aantal zaken waarvan ik nu al zeg; ‘dit kunnen we beter of gestructureerder doen’. Zo heeft de klant de gewenste automationstraat nog niet uitgetekend. Hier kan ik ze nu bij helpen.”

Petros vertelde ook nog over een tweede sessie die hem is bijgebleven: “Wat ik ook heel interessant vond was het Cisco SD-WAN lab. Hier kon je met eigen ogen ervaren hoe je automation toepast binnen een Cisco SD-WAN omgeving, met behulp van onder andere Piton en Postman.”

Empower your network

Hoe we ervoor zorgen dat de informatie die Derek, Petros en de andere engineers hebben opgedaan bij Cisco Live ook bij de andere METRIC-IT’ers en onze klanten terechtkomt?

“We organiseren elk kwartaal een kennissessie met en voor collega’s. Tijdens een van de volgende kennissessies gaat Cisco Live ook zeker centraal staan”, vertelt Derek. “Maar ik wil de bevindingen van de conferentie eerst zelf goed onder de knie krijgen en in de praktijk uitvoeren, voordat ik dit deel met mijn collega’s. Want dan komt de informatie denk ik het beste over.”

“We zitten er nu aan te denken om het team een workshop te geven met concrete opdrachten. Zo leer je de nieuwe Cisco-producten meteen in de praktijk kennen, in plaats van dat je er alleen iets over leest”, vult Petros aan. “Uiteraard delen we onze kennis niet alleen met collega’s, maar zeker ook met onze opdrachtgevers. Dat verwachten ze ook van ons. Dankzij de kennissessies en de ervaringen die we met andere engineers hebben gedeeld, kunnen wij de ICT-netwerkinfrastructuren van onze klanten ook weer meer kracht geven.” Empower your network!

Benieuwd wat onze engineers voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een afspraak -online of bij jou op kantoor- bespreken we graag hoe we jou verder kunnen helpen.

Download CTA

MEER WETEN
OVER NETWORKING
AS A SERVICE?

Download dan onze gratis infosheet.

Derek van den Berg
Derek van den BergNetwork Engineer

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Netwerk Consultant zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op