Wireless site survey

Firewall Health Check

De slimme eerste stap naar een veilige firewallomgeving

In de dynamische wereld van cybersecurity is het essentieel om ervoor te zorgen dat je firewall optimaal functioneert. Zodat je jouw organisatie beschermt tegen de constante dreiging van cyberaanvallen. Maar hoe realiseer je dat? Met de Firewall Health Check van METRIC-IT. Een belangrijke eerste stap in het optimaliseren van jouw firewallomgeving.

 

Wat is een Firewall Health Check?

De Firewall Health Check biedt een uitgebreide evaluatie van de veiligheidsstatus van jouw firewalls. Met als uiteindelijk doel je organisatie zo goed mogelijk te beschermen tegen potentiële bedreigingen. Hoe wij dit realiseren? Door een diepgaande analyse van de huidige firewallconfiguratie, identificeren we de zwakke punten en stellen we verbeterpunten voor. Dit proces stelt jouw organisatie in staat om de cyberbeveiliging te versterken. Én om een robuuste verdediging op te bouwen tegen steeds evoluerende cyberdreigingen.

Onze experts voeren in een Firewall Health Check een gedetailleerd onderzoek uit. En presenteren een volledig rapport met bevindingen, inclusief aanbevelingen voor optimalisatie. Hiermee krijg je inzicht in de huidige status van je firewall. Maar ontvang je ook concrete adviezen om jouw beveiliging naar een hoger niveau te tillen.
Zo kan je er dus op vertrouwen dat je firewallomgeving grondig wordt geanalyseerd en je bedrijf zo beter beschermd is tegen de gevaren van de digitale wereld.

Wat leveren we op?

Een uitgebreid rapport, bestaande uit 30 verschillende onderzoekspunten die jouw firewallomgeving grondig evalueren. Deze onderzoekspunten zijn verdeeld over verschillende hoofdstukken, elk gericht op een specifiek aspect van je firewallconfiguratie en -prestaties:

 • Fysieke controle
 • Basis configuratie controle
 • Redundantie controle
 • Netwerk management
 • Objecten management
 • Policies management
 • Log Management
 • Process management

Ieder hoofdstuk in het rapport biedt diepgaande inzichten én aanbevelingen. Gericht op het verbeteren van de beveiliging en prestaties van jouw firewallomgeving. Zo is jouw organisatie beter voorbereid op potentiële bedreigingen én ben je in staat om een robuustere verdediging op te bouwen.

Wil jij ook een beter inzicht in je firewallomgeving? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan klaar om jou te helpen je netwerk te optimaliseren. En de best mogelijke prestaties te behalen.

QUOTE

Een veilig netwerk is essentieel voor íedere organisatie. Het draagt bij aan de continuïteit, efficiëntie en productiviteit.

In 6 stappen naar een optimale firewallomgeving

Het doel van een Firewall Health Check is om een diepgaand inzicht te krijgen in de huidige staat van jouw firewallomgeving. En deze waar nodig te optimaliseren. Om dit te bereiken doorlopen we zes essentiële stappen.

We beginnen altijd met het uitvoeren van een grondige intake. Zo leren we je organisatie van A tot Z te begrijpen. Hierbij richten we ons specifiek op je firewallomgeving. En brengen we jouw behoeften, uitdagingen en doelen in kaart.

In deze cruciale stap definiëren we de exacte scope van de Firewall Health Check. Samen stemmen we je scope af op jouw specifieke wensen en vereisten. En dit leggen we vervolgens vast. Uit de scope volgt een gedetailleerd voorstel dat de aanpak en doelstellingen van het project omvat. Inclusief een gedegen plan van aanpak

Tijdens de inventarisatie komen onze ervaren experts bij jou op locatie. Om samen gedetailleerde informatie over je huidige netwerk- en firewallomgeving te verzamelen. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw omgeving, verzoeken we om relevante documentatie, zoals netwerktekeningen, te delen.

Daarnaast organiseren we gesprekken met de verantwoordelijke(n) voor de firewallomgeving. Tijdens deze gesprekken bespreken we in detail de rol en het functioneren van de firewall binnen je huidige netwerk. Dit helpt ons om een volledig beeld te krijgen van de huidige situatie, voordat we het daadwerkelijke onderzoek starten.

In deze stap loggen we in op de firewalls om deze grondig te onderzoeken. We beoordelen niet alleen de configuratie, maar controleren ook de beleidsregels en evalueren de beveiligingsinstellingen. Zo zorgen we ervoor dat jouw systemen voldoen aan de hoogste standaarden van best practices en beveiligingsrichtlijnen. Ook analyseren we specifieke processen met betrekking tot firewallregels. Zo sluit je beleid perfect aan op jouw operationele behoeften.

Na het uitvoeren van ons onderzoek presenteren we een uitgebreid rapport. Hierin leggen we niet alleen de geïdentificeerde problemen bloot. Maar we bieden ook gedetailleerde en op maat gemaakte oplossingen om deze aan te pakken. Ons doel? Jou volledig inzicht geven in de bevindingen en de voorgestelde acties. Zodat je de nodige stappen kunt ondernemen om de veiligheid van je firewallomgeving te waarborgen.

In deze laatste stap van onze Firewall Health Check gaan we over tot concrete actie. De bevindingen en aanbevelingen uit de voorgaande stappen worden namelijk geïmplementeerd. Je kunt zelf met deze acties aan de slag gaan. Of wij voeren deze voor je uit. Net wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en capaciteiten.

Dit zijn de 5 voordelen voor jou

Met de Firewall Health Check zorgen we ervoor dat jouw organisatie beter beschermd is tegen dreigingen en dat je firewalls optimaal presteren. De andere voordelen?

 • Verbeterde veiligheid
 • Identificatie van kwetsbaarheden
 • Optimalisatie van beveiligingsinstellingen
 • Transparante rapportage en aanbevelingen
 • Flexibele implementatieopties

Wat kost een Firewall
Health Check

De kosten van een Firewall Health Check zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de grootte van de firewall en het aantal dat gecontroleerd moet worden. Dus wil je zeker weten welke investeringen precies nodig zijn om jouw firewallomgeving te optimaliseren en je beveiligingsbeleid te versterken? Neem dan contact met ons op. Of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Kennismaking inplannen
Erik van de Bunt
Erik van de BuntOperations Manager

Inzicht in je firewallomgeving?

Met de Firewall Health Check van METRIC-IT kan jij erop vertrouwen dat je firewallomgeving grondig wordt geanalyseerd. Zodat jouw bedrijf beter beschermd is tegen de gevaren van de digitale wereld. Meer weten? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen jouw netwerk te optimaliseren. En de best mogelijke prestaties te behalen.