Gideon Chong vertelt over het ontstaan van METRIC-IT en hoe wij de opgedane kennis bij enterprises inzetten bij managed services klanten
Deel dit bericht

Empower your network met de managed services van METRIC-IT

Wat begon met een jaar lang meetings in restaurants en thuis, is uitgegroeid tot een organisatie met vijftien toegewijde netwerkspecialisten. Allemaal met actuele ervaring in de top van het Nederlandse bedrijfsleven. METRIC-IT. Wat wij doen? Met onze kennis én de hoge kwaliteit van onze oplossingen realiseren we netwerken op enterpriseniveau. Veilig, krachtig én schaalbaar. Onze specialisten ontwerpen de infrastructuur zo dat hij meebeweegt en kracht geeft aan jouw organisatie. Dát noemen wij empower your network.

Hoe wij onze belofte empower your network waarmaken én hoe we de opgedane kennis bij enterprises inzetten bij onze managed services klanten? Daar vertelt Network Consultant en medeoprichter Gideon Chong in deze blog meer over.

Toegevoegde waarde bieden aan klanten

“Als engineer in de detachering mag je in de keuken kijken bij diverse organisaties. Je doet overal nieuwe kennis op, omdat elke organisatie op een andere manier werkt én hun IT-infrastructuur anders inricht. En die ervaring neem je vervolgens weer mee naar de volgende ‘keuken’. Wij vinden het daarbij belangrijk dat je blijft leren als je bij een organisatie gedetacheerd wordt. Alleen zo ben je van toegevoegde waarde voor de klant én voor jezelf. Want nieuwe dingen leren, geeft energie”, vertelt Gideon.

Uitdaging: een nieuwe dienst in de markt zetten

“We zijn gestart met het detacheren van netwerkspecialisten. En zijn vanuit een stabiele basis onze Managed Services gaan opzetten. We zien dat door toenemende digitalisering en complexiteit steeds meer organisaties kiezen om het beheer van hun IT-netwerkomgeving uit te besteden. Want het aanschaffen, configureren en het onderhouden van een netwerk vraagt om veel kennis én tijd. Daarnaast is het voor veel organisaties een grote uitdaging om alle ICT-kennis en ervaring zelf in huis te hebben. Of te houden”, vertelt Gideon over de uitdagingen in de markt. “Met Managed Services lossen we al deze uitdagingen in één keer op. Om onze propositie goed in de markt te zetten hebben we een nieuwe website, identiteit en huisstijl opgezet. Alles met de focus op empower your network!‘’

Kennis delen en vermenigvuldigen

“Iedere organisatie is anders, het netwerk is anders opgebouwd, de manier van werken is anders en ook het netwerk wordt op verschillende manier ingezet. Hoe je een issue oplost dus ook. Daarom is de kennis die wij over de jaren als engineer hebben opgedaan ook vandaag de dag nog heel waardevol. Want bij hoe meer bedrijven wij in de keuken hebben gekeken, des te meer problemen we hebben gezien. En des te sneller we een probleem dus ook kunnen oplossen”, vertelt Gideon verder.

“Die kennis delen we ook regelmatig met elkaar in kennissessies. Wij hebben voor iedere engineer een persoonlijk ontwikkelplan voor de korte en lange termijn. In dit plan is er doorlopend aandacht voor kennisdeling, opleiding- en certificeringstrajecten. Op deze manier helpen we elkaar naar een hoger niveau. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld een appgroep met alle METRIC-IT’ers waarin je vragen kan stellen over problemen waar je zelf niet uitkomt. Op deze manier helpen we elkaar en sturen we elkaar in de juiste richting. Door het kennisniveau in de organisatie hoog te houden, garanderen wij dat we van toegevoegde waarde zijn voor onze medewerkers én de klant!”

Ontzorgen op de volledige IT-netwerkinfrastructuur

De netwerkinfrastructuur is het hart van de organisatie. Of je nu een grote organisatie hebt met meerdere vestigingen of een kleine organisatie, of je nu thuiswerkt of op kantoor. Bedraad of wireless. Alles is verbonden en moet altijd beschikbaar zijn. Gideon: “Wij zorgen er met onze managed services voor dat een organisatie altijd online is én dat de organisatie zich kan focussen op haar corebusiness. Het aanschaffen, configureren en het onderhouden van een netwerk vraagt namelijk om veel kennis én tijd. Kennis die organisaties vaak niet zelf in huis hebben. Daarom bieden wij met Networking as a Service (Naas) organisaties een volledige netwerkoplossing, voor een vast bedrag per maand. Van internettoegang, switching en security tot wifi. Wij zorgen ervoor dat de IT-netwerkinfrastructuur altijd werkt, zodat werknemers en gasten altijd veilig en online kunnen werken. Waar ook ter wereld.”

Hoeven bedrijven dan niets meer te doen of te regelen rondom hun IT-netwerkinfrastructuur als jullie hen daarin ontzorgen? “Het enige waar een organisatie nog in moet investeren is een maandelijkse meeting met Metric-IT. In deze meeting bespreken we de dienstverlening, het functioneren van het netwerk en de mogelijkheden die het netwerk te bieden heeft. Nu en in de toekomst.”

Empower your network

Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Hoe wij met onze enterprise oplossingen ervoor zorgen dat jouw netwerk meebeweegt. Maar ook werkbaar en veilig blijft? Dat vertellen we je graag! Neem hier vrijblijvend contact met ons op.

Download CTA

MEER WETEN
OVER NETWORKING
AS A SERVICE?

Download dan onze gratis infosheet.

Gideon Chong
Gideon ChongNetwork Consultant

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Netwerk Consultant zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op