Engineers Younes van den Berg en Patrick van der Heide blikken terug op Cisco Live EMEA ‘24
Deel dit bericht

Cisco Live EMEA ’24: dé terugblik met engineers Younes & Patrick

Maandag 5 tot en met vrijdag 9 februari 2024, was het zover: de tweede Nederlandse editie van Cisco Live EMEA in de RAI Amsterdam! De conferentie biedt IT-professionals de gelegenheid tot het opdoen en delen van kennis, netwerken met collega’s uit de branche en het ontdekken van de nieuwste technologieën en Cisco-producten.

Net als vorig jaar, waren we ook dit jaar weer vier van de vijf dagen van de partij. Met een ‘nieuwe’ groep engineers: Gideon Chong, Brahim Douiri, Michell Poulina, Younes van den Berg en Patrick van der Heide. Hoe zij het event hebben ervaren en welke learnings ze meenemen bij het realiseren van veilige, krachtige en schaalbare netwerken op enterpriseniveau? Younes en Patrick delen hun ervaringen.

Even voorstellen: Younes & Patrick

Younes van den Berg | Network Engineer bij METRIC-IT. Wordt gedetacheerd bij ICTU. Is op dit moment vooral druk met een migratieproject naar nieuwe switches en firewall configuraties.

Patrick van der Heide | Network & Security Engineer bij METRIC-IT. Wordt gedetacheerd bij Rabobank. Zijn focus ligt nu op het vernieuwen van de netwerkinfrastructuur om de netwerk security te verbeteren en het opzetten van een next gen workplace.

.

Waarom Cisco Live EMEA een must is voor iedere engineer

“Cisco Live is hét evenement om kennis op te doen over producten van Cisco”, vertelt Patrick. “Ze geven je tijdens keynotes en workshops een kijkje achter de schermen, delen de laatste trends en releases en vertellen wat ze op de planning hebben staan voor de toekomst. Dat maakt het event interessant voor iedere engineer die nu (of in de toekomst) iets doet met Cisco.”

“Voor mij was het event vooral heel interessant omdat ik bij mijn huidige opdracht dagelijks werk met de producten van Cisco”, vult Younes aan. “Want daar zijn we in het datacenter op dit moment bezig met de migratie naar Cisco Nexus Switches. Ik wilde dus heel graag naar Cisco Live EMEA om sessies te volgen over Cisco Nexus Dashboard Fabric Controller (Cisco NDFC) en de nieuwe automation updates van Cisco Nexus. Zodat ik mijn werk straks slimmer en efficiënter uit kan voeren.”

Om zoveel mogelijk informatie op te doen tijdens de vier dagen, volgde iedereen verschillende sessies. Wat Younes en Patrick het meest is bijgebleven, delen ze hieronder.

Younes’ learnings: Cisco Nexus en de sessie van Jason Gooley

“Mijn doel was om tijdens deze vier dagen meer kennis op te doen over Cisco Nexus. En dat is gelukt. Sommige informatie die ze gaven, wist ik al wel. Maar er zat ook info bij waarvan ik dacht; dat is handig! Omdat het vanuit een andere invalshoek gedeeld werd”, vertelt Younes wanneer we hem vragen welke sessies hij heeft bijgewoond en wat hem is bijgebleven.

Hij vervolgt: “De sessie van Jason Gooley op de donderdag, is mij ook echt bijgebleven. Hij had het onder andere over VRF, MPLS en MP-BGP. Protocollen die in netwerken gebruikt worden. Hij ging op een leuke, diepe manier in op de onderwerpen, waardoor het makkelijk te begrijpen was. En het was ook echt informatie die je zelf meteen kunt gaan toepassen in het werkveld.”

Waar Younes het liefst morgen al mee aan de slag gaat? “Ik moet er nog wel meer over leren om er echt goed mee aan de slag te kunnen, maar het liefst ga ik morgen al aan de slag met het toepassen van automations. Met behulp van TerraForm en Ansible. Zo worden configuraties namelijk minder intensief en foutgevoelig.”

Patricks learnings: SD-WAN en VXLAN EVPN

Patrick is zijn week begonnen met sessies over SD-WAN: “Dit onderwerp was nog nieuw voor mij, dus ik heb tijdens het event een goede quickstart gekregen. De sessie was heel interessant. Ze lieten onder andere al een sneakpeak zien van de nieuwe systemen die dit jaar gelanceerd worden. En ook het onderwerp automation kwam aan bod. ’s Middags volgde ik ook nog een demo waarbij ze lieten zien hoe je de nieuwe hardware door middel van automation kan uitrollen. Zodat je niet alles 10.000 keer hoeft te herhalen, maar je maar één keer alles hoeft voorbereiden en het daarna gewoon automatisch wordt herhaald.”

“Een andere sessie die mij is bijgebleven, is een deep dive sessie op de laatste dag van het event over VXLAN EVPN. Best een pittige sessie voor de vrijdagochtend, waarin veel werd verteld en ik nieuwe dingen heb ontdekt. Ondanks de zware stof, werd het wel heel duidelijk en op een leuke manier verteld. Er was tussendoor ook tijd voor een grapje, waardoor het echt een leuke, leerzame sessie was”, vervolgt Patrick.

Empower your network: door kennis met elkaar te delen

Hoe we ervoor zorgen dat de informatie die Younes, Patrick en de andere engineers hebben opgedaan tijdens Cisco Live ook bij de andere engineers (en onze klanten) terechtkomt?

“Vanuit METRIC-IT wordt er elk kwartaal minimaal één kennissessie georganiseerd met én voor collega’s. Tijdens de volgende kennissessie staat Cisco Live centraal, om de kennis en ervaring die wij daar hebben opgedaan te delen met de rest van het team”, vertelt Patrick. “Daarnaast hebben we ook een groepsapp waarin je al je vragen kunt stellen. Als het dan gaat over een onderwerp waar ik tijdens het event (of in het werkveld) meer kennis over heb opgedaan, dan deel ik die kennis. En kijken we samen naar een oplossing. Maar je kan ook altijd bij Gideon Chong of één van de andere collega’s terecht als je tegen iets aanloopt.”

Benieuwd wat onze engineers voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Tijdens een afspraak -online of bij jou op kantoor- bespreken we graag hoe we jou verder kunnen helpen.

Download CTA

MEER WETEN
OVER NETWORKING
AS A SERVICE?

Download dan onze gratis infosheet.

Gideon Chong
Gideon ChongNetwork Consultant

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Netwerk Consultant zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op