Vooruitkijken naar 2024 met Erik, Thijs en Gideon
Deel dit bericht

METRIC-IT kijkt vooruit naar 2024: Networking as a Service

We zijn halverwege januari. En na een drukke kerstperiode is het tijd om samen met Erik, Thijs en Gideon terug te blikken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Maar we kijken vooral vooruit; wat worden de pijlers voor dit jaar? Wat is de volgende halte voor METRIC-IT?

In een wereld waarin de technologische ontwikkelingen soms sneller rennen dan een mens kan bijbenen, hebben wij de afgelopen jaren een team van toegewijde netwerkspecialisten om ons heen verzameld. Engineers die in staat zijn om een infrastructuur zo te ontwerpen dat ‘ie meebeweegt en kracht geeft aan jouw organisatie. Dus ook in 2024. Zo ren je nooit meer achter de feiten aan, maar realiseer je samen met ons een veilig, krachtig én schaalbaar netwerk hebt op enterpriseniveau. Of je nu een mkb-organisatie bent met 30 werkplekken of een internationaal opererende organisatie met 1000+ werkplekken, verspreid over meerdere locaties. Wij kunnen jou helpen op het gebied van networking, security, wifi en meer.

De hoogtepunten van 2023

  • Ons zesjarig bestaan
  • Een partij nieuwe klanten en medewerkers
  • De trip naar Bilbao (Spanje) met het team

We komen direct bij de kern van 2024

Networking as a service (NaaS) was én wordt wederom een hot item in 2024. Erik: ‘De vraag naar die service neemt constant toe. Ook in dit nieuwe jaar. Maar wat drijft deze groei? Dat hebben we eens onderzocht en er vielen ons drie dingen op:
1. Er is een gebrek aan gespecialiseerd networking- en securitypersoneel
2. Klanten willen zich focussen op kernactiviteiten en wensen flexibiliteit en schaalbaarheid.
3. Klanten willen toegang tot de nieuwste technologieën.”

De specialist die mist

In de IT-arbeidsmarkt heerst er levendige concurrentie. “De vijver is gewoon klein. Én stel je vindt een goede Netwerkspecialist? Heeft deze dan ook -naast networking- verstand van verschillende cloudomgevingen, security en automatisering?”, vraagt Thijs zich hardop af.

“Wij zien een verschuiving ontstaan van de situatie waarin klanten hun eigen IT-specialisten in dienst hebben, naar een toekomst waarin IT-specialisten werken bij hoogwaardige servicespartijen zoals de onze. En bedrijven die specialisten vervolgens (projectmatig) inhuren”, concludeert Thijs. “Dit komt omdat de benadering van IT anno 2024 holistischer is dan een paar jaar geleden. Steeds meer gaat via software. Zo ook het instellen, configureren en beheren van applicaties en features. Evenals het garanderen van een krachtig netwerk met veilige en betrouwbare connectiviteit.”

“Toch blijven Network Engineers, zoals bij METRIC-IT, altijd nodig. Zij zijn de experts met die brede blik en de benodigde expertise. Maar het feit blijft dat ons vakgebied snel verandert. En hierop moeten wij ons aanpassen. Daarom stippelen wij met iedere medewerker een ontwikkelpad op maat uit. Met trainingen, certificeringen en interessante events die aansluiten bij de ambities van de engineer én de organisatie. Als je bij ons werkt zit je eigenlijk in een continu leertraject. Waarbij er ruimte is om te groeien op technisch én persoonlijk vlak”, vult Erik aan. “Je kan dan ook wel stellen, dat jezelf blijven ontwikkelen een van onze belangrijkste speerpunten is”.

Waarom kan het bij ons wél?

Teamleden, of ze nu actief zijn binnen Managed Services of detachering, werken graag bij Metric-IT. Waarom?

Erik: “Ervaring opdoen in verschillende sectoren en projecten is een mooi voordeel. De uiteenlopende kennis die je meeneemt, is toepasbaar bij volgende opdrachten. Mocht een medewerker zich niet op zijn of haar plek voelen? Dan zoeken we hard naar een opdracht die wél past. Want wij geloven dat wanneer je investeert in mensen en ze voelen dat je voor en met hen werkt, je ze ook langer aan je kunt binden.”

Hoe het is om bij METRIC-IT te werken als netwerk engineer? Daar vertelt Sjoerd Koolhaas je in dit interview alles over.

Tijd voor bedrijfsdoelen

Bij METRIC-IT zijn onze experts technisch up-to-date en hebben ze toegang tot de nieuwste technologieën. Hierdoor zijn ze goed uitgerust om innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij de steeds uitdagendere technologische ontwikkelingen. Dus wil jij jouw IT uitbesteden? Wij ontlasten je van de complexiteit en het beheer van de netwerkinfrastructuur. En zorgen voor schaalbaarheid en flexibiliteit, zonder security uit het oog te verliezen.

Gideon benoemt vanuit zijn expertise: “We constateren bijvoorbeeld aanzienlijke voordelen op het gebied van netwerkautomatisering. Gelukkig groeit het bewustzijn over de omvang van het networking vakgebied bij onze klanten. En zien klanten de noodzaak van een NaaS-oplossing. Binnen NaaS zijn er diverse mogelijkheden, maar het belangrijkste is dat wij de klant volledig kunnen ontzorgen op zijn connectiviteitsbehoefte. METRIC-IT reikt de oplossing aan die het meest geschikt is voor jouw behoeften.”

Het grootste voordeel van NaaS volgens Gideon? “Jij kan je volledig focussen op je bedrijfsdoelen, omdat je netwerkinfrastructuur in bekwame handen is. Daarom staat 2024 écht in het teken van jouw bedrijfsdoelen.”

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Bekijk dan eens onze dienstenpagina’s: Networking as a Service, Wireless Site Survey en Detachering. Maar we kunnen het je natuurlijk ook persoonlijk komen vertellen. En je laten zien hoe METRIC-IT jouw organisatie voorziet van een netwerkinfrastructuur op enterpriseniveau. Neem hiervoor contact met ons op en plan direct een kennismakingsgesprek in.

Download CTA

MEER WETEN
OVER NETWORKING
AS A SERVICE?

Download dan onze gratis infosheet.

Gideon Chong
Gideon ChongNetwork Consultant

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET ONS OP

“Als Netwerk Engineer zet ik mij iedere dag in om de netwerken van onze klanten zo veilig en optimaal mogelijk te laten werken. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met mij op, Ik help je graag!”

Neem contact met ons op